Print

Sisak i Moslavina na dlanu


prepustite se osjetilima i uživajte
 

 

RAZGLED GRADA SISKA S LOKALNIM VODIČEM


Doživite grad bogate povijesne i kulturne baštine. Sisak – grad koji leži na tri rijeke, Kupi, Savi i Odri i s njima živi u legendi vilinske ljubavi već više od 2000 godina. Arheološki ostaci svjedoče o ilirskim plemenima koje su pokorili Kelti, a oni su pak podlegli Rimljanima 35. godine prije Krista koji su sagradili novi rimski grad, Sisciu. Osvjedočite sami o srednjovjekovnom Sisku i otporu kršćana u prodoru Turaka, te slavnoj bitci kod Siska u 16. stoljeću. Provjerite zašto se Sisak u 17. stoljeću počinje razvijati kao riječna luka, a vodeni transport pokreće razvoj cijelog gradskog područja. Saznajte više o razvoju industrije i obrta u gradu, te o njegovoj novijoj prošlosti.


ODLAZAK NA MOSLAVAČKU VINSKU CESTU


S vašim lokalnim vodičem odlazite prema Moslavini. Osim prirodnih ljepota Moslavačke gore, bogatog biljnog i životinjskog svijeta, raznolikosti geoloških pojava, bogate arhitektonske baštine kuća s trijemom, ovaj kraj ima svoju bogatu i autohtonu gastronomsku i enološku ponudu.Vodimo vas na Moslavačku vinsku cestu gdje ćete posjetiti vinariju, degustirati lokalne i autohtone sorte vina. Moslavina se ponosi svojim Škrletom, Dišećom raninom i Moslavcem, kao i uzgojem ostalih sorti, te teškim radom vrijednih vinogradara i vinara ovog kraja.


KASNI RUČAK I ZABAVA U VOLODERSKOJ KLETI


Iako je Moslavina još uvijek nedovoljno poznata kao zlatan rudnik dobre hrane i dobrog vina, vama ćemo približiti i ponuditi domaće specijalitete pripremljene na tradicionalan način. Moslavina je poznata i po svojim lovištima, a kako se ovdje priprema divljač i riječna riba, uvjerite se sami.

 


Dobro došli u Sisak i Sisačko – moslavačku županiju!


Cijena : na upit (program je prilagođen individualnim gostima i grupama)
Informacije i rezervacije : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili
+385 91 310 20 15